fredag 17. desember 2010

Jeg vil ha en Lillehammergenser.

Fakta om Lillehammergenseren: Den er KONGEN av norske gensere. Seriøst, den er så fin. Jeg har brukt litt tid på å sikle på mamma sin genser (søstera hennes, min tante, har strikket den til henne), og herregud. For et mønster. Den er virkelig et kunstverk. Den skal jeg strikke!

Det eneste som er litt kinkig med denne planen er at det virker som om mønsteret kan være litt vanskelig å få tak i. I dag gikk jeg på Min Lokale Strikkebutikk (i Kongsvinger) for å se, men det var visst utsolgt. Panikk! De sa i midlertid at de hadde bestilt det. Håper det. Hvis alt går galt så kan jeg uansett bruke mamma sin som mal... god idé, meg! Nå tenker jeg på hva slags farger jeg vil strikke i. Her er uansett et bilde av mamma sin, som har en veldig fin palett spør du meg (og det gjør du vel!).

lillehammer
Se så fin!!!

Når det er sagt... hei! Nå har jeg sletta alle innleggene på bloggen og er klar for en Ny Start osv. Jeg har fortsatt bloggen først og fremst som en skapeblogg med strikk i spissen, men jeg har noen syplaner også.

Nå er jeg avslappet og avstressa og tilfreds med juleferie, har vært gjennom stressforkjølelsen og alt som følger, så nå har jeg det bare fint. Jeg er glad. For øyeblikket strikker jeg votter til min far, og jeg har allerede strikket sokker til mamma. Dessverre(?) ønsket ALLE mine kjære & nære seg strikkating til jul. OK, egentlig så er jo det hyggelig...

Selvopptatt som jeg er så har jeg klart å fått ut noen høstgaver til meg sjøl også, blant annet et par selbuvotter:

Selbu mittens finished!

De er helt perfekte og veldig pene.

I tillegg har jeg strikket fanakofte nr 2, i 100 % alpakka. Jeg anbefaler ikke å strikke en slik jakke i alpakka, det er så glatt og jeg var redd for at det skulle skje noe galt. Neste gang blir det ull (mamma vil også ha en.. hjælpes).

Uansett: Her er Fana & meg, nydeligfine på ny veranda. Hipp hurra!:

fana 2.0

Ha en fin helg!

3 kommentarer:

  1. Ett tips: Yarn Dominance - det utgjør faktisk en forskjell
    http://nonaknits.typepad.com/nonaknits/2006/01/yarn_dominance.html

    SvarSlett
  2. Thank you, Bungalowfarm!

    Hei Marianne! Jeg er klar over yarn dominance og "følger reglene"... men får likevel litt variable resultater. ;-) Pleier å jevne seg ut etter en liten stund (og crazy damping).

    SvarSlett